sábado, septiembre 30, 2006

Platja des Carbó



Con permiso de la autora quiero incluir una carta al director del Diario de Mallorca con la cual me siento identificado.

A Mallorca l´estiu és una època de retrobaments, com també de placidesa. I, de vegades, per tal de celebrar ambdues, una de les millors opcions és anar a qualque platja reclosa i apartada de la gernació. Per això mateix, i tenint en compte que cal triar un dia feiner en lloc d´un cap de setmana per assegurar l´èxit de la missió, un grup d´amics ben avinguts va decidir d´anar un dimecres a caminar des del port de sa Colònia de Sant Jordi fins a la mítica platja des Carbó. En arribar allà, la visió onírica i anticipada d´allò que trobarien va tornar una platja pudenta i plena de barques i vaixells (zodiacs i iots per als que vulguin precisar) a tocar de l´arena. La indignació del grup cresqué perquè ja sabien que la legislació estipula, en el cas de platges com aquesta, que les embarcacions han de restar a 200 metres de la costa i que, en cas de voler-hi accedir, ho han de fer sense motor. Malauradament, després d´una merescuda recompensa per la proesa de caminar al bater de sol de migdia, allò que trobaren fou una platja estibada de navegants que es creien prou privilegiats no només per accedir a la platja en vaixell, sinó de violar la llei i el respecte envers els altres banyistes que ecològicament hi havien arribat a peu. I allò que és més lamentable és que el nostre grup d´amics, com tants altres banyistes, es trobà indefens davant de l´arribada en massa d´embarcacions, les quals minven el dret que tenim tots de gaudir d´espais que, gràcies a la protecció, romanen intactes, un privilegi que decreix cada dia, amb cada nova urbanització i hotel, i cada embarcació que trenca la llei. Per suposat a tots ens sorgí la pregunta "si tenen un vaixell i poden anar on vulguin, per què vénen a llocs on podem gaudir d´un espai natural verge?". Després de constatar la invasió d´embarcacions a la costa, una va decidir de fondejar a 10 metres d´aquest grup d´amics que parlava distesament a l´arena. I van intentar explicar a l´amo d´aquesta que això que feia era prohibit i que, a més, no havia tingut cap mirament a l´hora de posar-se ben davant del grup, a la qual cosa el navegant féu cas omís prou maleducadament. Inevitablement, aquests amics es van sentir despullats de drets enfront d´una amenaça que no es pot aturar sense el compliment de les lleis per part dels qui les fan. (...). Laia Darder. Palma.

miércoles, septiembre 20, 2006

Despedida de Sexy Sadie

Cuando todavía me estaba decidiendo entre ir al fútbol (se me antoja un suplício este año) o ir al concierto de Sexy Sadie en Lloseta, me entero de que Sexy Sadie se separan. Una pena, la verdad. La mejor banda indie nacional!

sábado, septiembre 16, 2006

Madonna + Franz Ferdinand = Dover???

Sorprendente el cambio radical de estilo de Dover. Su single engancha y es perfecto para la pista de baile. Pero, ¿es esto Dover?. Habrá que escuchar el resto del disco (a partir del 2 de Octubre a la venta), porque con este single parece que han vendido su alma al diablo de la comercialidad. Pero en fin, son dueños de su propio futuro y pueden hacer lo que quieran.

jueves, septiembre 07, 2006

Tarjetas verdes.....

Acabo de recibir mi tarjeta verde. No creo en esta tarjeta, pero como era gratis... ;)
Según se puede leer en la web oficial: "La tarjeta verde nace como instrumento para financiar iniciativas ecológicas que benefician a la imagen de Baleares como destino turístico sostenible"
Veamos entonces... ¿cómo puñetas se financian iniciativas ecológicas si no me cuesta un duro obtenerla?
Sino me cuesta un duro... será que quieren "inflar" los datos para que al final del año puedan decir orgullosos que la implantación de la tarjeta ha sido un éxito, ¿no?

Además si ya pago mis impuestos... ¿porqué tengo que financiar estas iniciativas?

En fin, decían muchas cosas de la ecotasa pero esto no me parece muy acertado.

lunes, septiembre 04, 2006

Alatriste y Kasabian


Aquí pongo el video del single "Empire" de Kasabian. Gran video, buena canción. Viene a cuento, porque, en cierta manera, me ha recordado a Alatriste (la peli). Respecto a la peli, he leído de todo, y yo estoy con los que les gustó y mucho. Aunque no he leído ninguno de los cinco libros. Lo intenté con el primero, pero no me enganchó. Pero la película me parece muy buena (aunque a veces pierda ritmo, y parezca un patchwork). Oscura, dura, realista y emocionante. Y además tiene un final memorable.